Uncategorized

IELTS/آیلتس

تعریف آزمون بین المللی آیلتس

آیلتس، یک مدرک معتبر و بین المللی زبان انگلیسی است. واژه IELTS مخفف

 International English Language Testing System است که به معنی “سیستم ارزیابی بین المللی زبان انگلیسی” میباشد.

این آزمون برای افراد غیر انگلیسی زبانی طراحی شده که قصد کار کردن یا تحصیل در یک کشور یا محیط انگلیسی زبان را دارند. داشتن مدرک آیلتس با نمره ای قابل قبول (معمولا 6 به بالا) ابزار لازم برای ورود به موسسات آموزش عالی یا شرکت هایی است که از زبان انگلیسی به عنوان ابزار ارتباط بین افراد استفاده می‌کنند.

آزمون آیلتس امروزه جزو آزمون‌های نسبتا قدیمی اما بسیار معتبر زبان انگلیسی محسوب می‌شود. این آزمون نخستین بار در سال 1989 برگزار شده و امروزه بیشتر از 1000 مرکز یا سنتر برگزاری آزمون در بیشتر از 140 کشور دنیا وجود دارد. در کنار این موضوع، محبوبیت و مقبولیت آیلتس در تمام دنیا، باعث شده هر کسی که دنبال مهاجرت است، در مرحله اول به فکر گرفتن آیلتس باشد.

شورای بریتانیا (The British Council) به‌طور مشترک مالک آیلتس، IDP IELTS و انتشارات و ارزیابی و سنجش دانشگاه کمبریج است.

در طول آزمون، توانایی شما در گوش‌دادن (Listening)، خواندن (Reading)، نوشتن (Writing) و صحبت‌کردن (Speaking) مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، و نمره هر قسمت در بازه 1 تا 9 درجه‌بندی می‌شود.

در هر دو ماژول جنرال و آکادمیک، بسته به عملکردتان در هر چهار بخش نمره‌ای از 0 تا 9 خواهید گرفت و با توجه به این چهار نمره، نمره کلی آیلتس شما به شما اعلام می‌شود. از این آزمون خبری از قبول شدن یا رد شدن نیست و فقط با توجه به نمره‌ای که دریافت ‌می‌کنید، می‌توانید فرصت خود را در اقدام برای ورود به دانشگاه‌ها و شغل‌های تخصصی امتحان کنید.

Band score 9:

آزمون‌دهنده تسلط کامل را بر زبان انگلیسی دارد. استفاده آن‌ها از زبان انگلیسی مناسب، دقیق و روان است و درک کاملی از زبان دارند.

Band score 8: 

آزمون‌دهنده تسلط کامل به زبان انگلیسی دارد و فقط گاهی اوقات اشتباهات و استفاده نامناسب از زبان را دارد. آنها ممکن است در موقعیت‌های ناآشنا برخی چیزها را اشتباه متوجه شوند. آنها می‌توانند بحث‌های پیچیده را به‌خوبی درک کنند.

Band score 7:

آزمون‌دهنده تسلط عملیاتی به زبان دارد و از زبان می‌تواند استفاده کند، البته گاهی اشتباهات، استفاده نامناسب و درک نادرست در برخی موقعیت‌ها از زبان دارد. آنها عموماً بحث‌های پیچیده را به‌خوبی درک می کنند.

Band score 6:

آزمون‌دهنده باوجود برخی اشتباهات، استفاده نامناسب و درک غلط از برخی موقعیت‌ها، تسلط مؤثری بر زبان دارد. آنها می‌توانند از زبان نسبتاً پیچیده استفاده کنند، و همچنین در موقعیت‌های آشنا درک خوبی از آن داشته باشند.

Band score 5:

آزمون‌دهنده تسلطی نسبی بر زبان دارد و در اکثر موقعیت‌ها با معنای کلی موضوعات کنار می‌آید، اگرچه احتمالاً اشتباهات زیادی مرتکب می‌شود. آنها باید بتوانند ارتباطات اولیه را در حوزه کاری خود درک کنند.

Band score 4:

صلاحیت اولیه آزمون‌دهنده به موقعیت‌های آشنا محدود می‌شود. آنها اغلب مشکلاتی را در درک و استفاده از زبان را نشان می‌دهند. آنها قادر به استفاده از زبان پیچیده و درک آن نیستند.

Band score 3:

آزمون‌دهنده فقط معنای کلی را در موقعیت‌های بسیار آشنا درک و منتقل می‌کند و می‌فهمد و در ارتباطات روزمره اشتباهات زیادی دارد.

Band score 2:

آزمون‌دهنده در درک گفتاری و نوشتاری انگلیسی مشکل زیادی دارد.

Band score 1: 

آزمون‌دهنده نمی تواند از زبان به جز چند کلمه خاص و مجزا استفاده کند.

Band score 0: 

آزمون‌دهنده به سوالات پاسخ نداده است و یا در آزمون شرکت نکرده است.

 

در حال حاضر، سه نوع آزمون آیلتس در دنیا برگزار می‌شود:

  • آیلتس آکادمیک (Academic IELTS)

  • آیلتس جنرال (General IELTS)

  •  آیلتس لایف اسکیلز (IELTS Life Skills)

هر یک از این سه مورد تفاوت ها و ویژگی‌های خود را داشته که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

آیلتس آکادمیک (Academic IELTS)

واژه آکادمیک در زبان انگلیسی یعنی “دانشگاهی” یا “مرتبط با آموزش”. همان طور که از نام پیداست، آیلتس آکادمیک مناسب افرادی است که می‌خواهند در برنامه‌های آموزشی به زبان انگلیسی شرکت کرده یا در دانشگاه‌ها و موسسات علمی انگلیسی زبان تحصیل کنند. رشته تحصیلی یا تخصص شما چه پزشکی باشد، چه حقوق، چه مهندسی یا هر چیز دیگر، آیلتس مورد نیاز شما آیلتس آکادمیک است.

آیلتس جنرال (General IELTS)

آیلتس جنرال را کسانی باید بدهند که برای مهاجرت نیاز به ورود به فضاهای دانشگاهی یا علمی را نداشته و می خواهند از زبان انگلیسی برای کارهای روزمره خود در محیط‌های کاری نه چندان تخصصی استفاده کنند. همچنین نوجوانانی که قصد ورود به محیط های انگلیسی زبان را دارند، نیازی به گرفتن آیلتس آکادمیک نداشته و شرکت در ماژول جنرال آزمون آیلتس برایشان کافی است.

آیلتس لایف اسکیلز (IELTS Life  Skills)

آزمون آیلتس لایف اسکیلز آن نوع کم کاربردتر و کمتر شناخته شده آیلتس بوده که برای افرادی که قصد مهاجرت به انگلستان و گرفتن ویزای این کشور را دارند ساخته شده است. بر خلاف فرم‌های جنرال و آکادمیک، آیلتس لایف اسکیلز کاری به مهارت های نوشتن (Writing) و خواندن (Reading) شما نداشته و فقط شامل دو بخش گفتگو (Speaking) و گوش کردن (Listening) می‌شود.

در اینجا خبری از نمره 1 تا 9 هم نیست و فقط به شخص امتیاز A1 (برای همسر یا فرزندان متقاضیان مهاجرت) و B1 (برای گرفتن اقامت دائم اعضای خانواده) داده می‌شود. پیداست که این نوع آیلتس سطج پایین‌تر و بسیار آسان‌تری داشته و فقط توانایی شما در صحبت های روزمره را می‌سنجد. آیلنس لایف اسکیلز به درد افرادی می‌خورد که بدون اهداف خاص کاری یا تحصیلی فقط قصد پیوستن به اعضای خانواده شان در انگلستان را دارند.

تفاوت و شباهت آیلتس آکادمیک و جنرال در چیست؟

مدرک آیلتس یکی از معتبرترین مدرک های بین المللی زبان انگلیسی می باشد. واژه آیلتس مخفف عبارت سیستم ارزیابی بین المللی زبان انگلیسی (The International English Language Testing System) می باشد. مدرک آیلتس یکی از شرایط اصلی گرفتن پذیرش از دانشگاههای بین المللی می باشد. همچنین برای افرادی که قصد مهاجرت دارند داشتن مدرک آیلتس یک امتیاز بسیار عالی به حساب می آید خصوصا افرادی که قصد گرفتن پذیرش ویزای کاری در یک کشور خارجی را دارند داشتن این مدرک کمک شایانی به آنها در پیدا کردن شغل مناسب می کند.

یکی از سوالاتی که برای متقاضیان ادامه تحصیل در کشورهای خارجی و مهاجرت مطرح می شود اینست که در کدام نوع از آزمون آیلتس شرکت کنند؟ آزمون آیلتس جنرال یا آکادمیک؟ تفاوت آیلتس آکادمیک و جنرال از لحاظ ساختاری در چیست؟ دانستن این تفاوت بسیار مهم است چرا که با توجه به آنها می توانند روش ها و استراتژی های مورد نیاز را برای آموزش و تمرین انتخاب نمایند.

حال اگر بخواهیم یک دید کلی در مورد آزمون آیلتس به شما بدهیم باید بگوییم آزمون آیلتس دارای دو نوع می باشد. آزمون آیلتس آکادمیک و آزمون آیلتس جنرال. هر کدام از این آزمون ها اهداف و کاربردهای مشخصی را دنبال می کنند. فرمت هر دو آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال یکسان می باشد ولی از لحاظ محتوای آزمون در بخش های Writing و Reading با هم متفاوت هستند.

حال برای بالا بردن شانس قبولی و موفقیت در کسب نمره لازم درآزمون آیلتس کارهای زیادی وجود دارد که به داوطلبان پیشنهاد میشود قبل از شرکت در آزمون انجام دهند، از جمله:

  • تحقیق در مورد فرمت و محتوای آزمون

  • صحبت با کسانی که در این آزمون شرکت کرده اند

  • شرکت در دوره های آمادگی آیلتس بصورت آنلاین یا حضوری

  • مورد دیگری که باید به آن توجه کنید اینست که باید مشخص کنید که قصد شرکت در کدام نوع از آزمون آیلتس را دارید. آیلتس جنرال (عمومی) یا آیلتس آکادمیک.

در ادامه اطلاعاتی در مورد چگونگی تعیین و انتخاب نوع آزمون و همچنین شباهت ها و تفاوتهای بین این دو آزمون برای شما آماده کرده ایم تا بتوانید درک بهتری از آزمون آیلتس پیدا کنید.

همراه لندآموز باشید 

www.landamoz.com

تفاوت آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال:

(Academic or General)

آزمون آیلتس دارای دو نوع می باشد آزمون آکادمیک و آزمون جنرال که البته آزمون های لایف اسکیلز و UKVI رو فراموش نکنین 

انتخاب نوع آزمون آیلتس برای شرکت کنندگان در آزمون، بر اساس اهداف و نیازهای شخصی، آموزشی و حرفه ای آنها انتخاب می شود. نکته دیگر اینکه باید شرایط ویزا را نیز در نظر گرفت چرا که در کشورهای انگلیسی زبان انتخاب نوع آزمون آیلتس یکی از شروط اخذ ویزا می باشد.

برای تصمیم گیری در مورد شرکت در آزمون آیلتس آکادمیک یا جنرال و دانستن فرق آیلتس جنرال و آکادمیک باید به چندین نکته توجه کرد.

  1. آیلتس آکادمیک: آزمون آکادمیک آیلتس برای افرادی که قصد ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی و یا بالاتر در دانشگاههای انگلیسی زبان را دارند مناسب می باشد. همچنین برای کسانی که مایل به ادامه کار یا آموزش در زمینه های حرفه ای مانند پزشکی یا مهندسی هستند مناسب می باشد. همانطور که از نام آن پیداست، این نوع از آزمون آیلتس آمادگی داوطلب را برای تحصیل یا آموزش به زبان انگلیسی را ارزیابی می کند.

  2. آیلتس جنرال:  آزمون جنرال آیلتس برای افرادی که قصد ادامه تحصیل در مقطع پایین تر از کارشناسی در دانشگاههای انگلیسی زبان و یا زندگی و کار را دارند مناسب می باشد. مانند استرالیا، کانادا، نیوزلند و یا انگلستان. داوطلبانی که در آزمون آیلتس جنرال شرکت می کنند، در مورد استفاده روزمره از زبان، با محتوا و سوالات متمرکز بر محیط کار و موقعیت های اجتماعی مورد آزمون قرار می گیرند.

  3. آزمون آیلتس لایف اسکیلز نیز برای افرادی که متقاضی دریافت ویزای Family Member  در انگلستان هستند می باشد.

  4. آزمون آیلتس UKVI: آزمون UKVI که مخفف United Kingdom Visas and Immigration می باشد تنها آزمون قابل قبول برای مهاجرت و زندگی در انگلستان می باشد. در این آزمون هر چهار مهارت Speaking، Reading، Writing و Listening مورد ارزیابی قرار می گیرند.

فرمت آزمون آکادمیک و جنرال آیلتس:

بخش های آزمون آکادمیک و جنرال آیلتس

در ادامه به بیان شباهت و تفاوت ایلتس اکادمیک و جنرال می پردازیم. هر دو آزمون آکادمیک و جنرال دارای چهار بخش Listening، Speaking، Reading و Writing هستند.

1-بخش listening:

کل زمان بخش Listening برای هر دو آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال 30 دقیقه بعلاوه 10 دقیقه مربوط به Transfer time (تایم انتقال جوابها از دفترچه سوال به پاسخنامه) می باشد. که در هر دو آزمون چهار بخش شنیداری ضبط شده وجود دارد.

2- بخش Reading:

  • بخش Reading برای هر دو آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال 60 دقیقه می باشد.

  • برای هر دو آزمون آکادمیک و جنرال، سه ریدینگ آورده می شود که سوالاتی درمورد هر ریدینگ پرسیده می شود.

  • بخش Reading آزمون آیلتس آکادمیک، شامل سه یا چهار متن مختلف می باشد که از آسان به سخت پشت سر هم قرار می گیرند. سوالات این بخش بصورت تشریحی، تحلیلی و چهارگزینه ای می باشد و سبک آنها توصیفی، همچنین بخش Reading شامل نمودار و تصاویر می باشد.

  • بخش Reading آزمون آیلتس جنرال، شامل سه بخش می باشد. بخش اول، شامل دو یا سه متن کوتاه می باشد. بخش دوم، دو متن کوتاه و مرتبط با کار وجود دارد. و بخش پایانی، شامل یک متن طولانی در مورد یک موضوع عمومی می باشد.

    برای هر دو آزمون آکادمیک و جنرال، متون معتبر هستند. متون از کتاب ها، روزنامه ها، مجلات و غیره (برای آزمون آکادمیک) و کتاب ها، روزنامه ها، کتاب های راهنمای شرکت و غیره (برای آزمون جنرال) آمده است.

  • برای بخش Reading تایم انتقال جواب ها به پاسخنامه داده نمی شود.

3- بخش Writing:

  • بخش Writing برای هر دو آزمون آیلتس و جنرال و آکادمیک 60 دقیقه است.

  • هر کدام از آزمون ها شامل دو task می باشند: Task1 حداقل 150 کلمه و Task2 حداقل 250 کلمه است.

  • برای آزمون آیلتس آکادمیک، Task1 نوشتن در مورد جدول، نمودار، نقشه و غیره است. و Task2 یک مقاله می باشد.

  • برای آزمون آیلتس جنرال، Task1 نوشتن نامه و Task2 یک مقاله است

4- بخش speaking:

  • برای هر دو آزمون آکادمیک و جنرال آیلتس، یک مصاحبه حضوری با یک آزمون دهنده وجود دارد.

  • بخش Speaking برای هر دو آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال 11 تا 14 دقیقه می باشد.

  • بخش Speaking شامل دو نوع سوال بصورت سوالات کوتاه و سوالات طولانی تر است که در آن داوطلب در مورد یک موضوع آشنا صحبت می کند. که این موضوع دارای یک چارچوب مشخص می باشد.

 

 

انواع فرمت آزمون آیلتس

(IELTS Test Format):

آزمون آیلتس به دو صورت برگزار می شود:

1- آزمون آیلتس کاغذی (PDI)

در آزمون آیلتس کاغذی PDI یا همان Paper Delivered IELTS بخش های Listening، Writing و Reading در یک رو برگزار می شوند ولی آزمون Speaking در یک زمان مشخص شده یک هفته بعد و یا قبل از آزمون کتبی دیگر مهارت ها گرفته میشود.

2- آزمون آیلتس کامپیوتری(CDI)

آزمون آیلتس کامپیوتری CDI یا همان Computer Delivered IELTS در همه موارد از جمله محتوا، زمان بندی، نوع سوالات، نمره دهی، اعلام نتایج Speaking، فرم های گزارش تست و همچنین اعتبار نتایج درست همانند آزمون آیلتس کاغذی می باشد با این تفاوت که به جای نوشتن جواب ها با قلم، باید آنها را تایپ نمایید و در بخش Speaking نیز همانند آزمون آیلتس کاغذی باید به صورت حضوری در محل مشخص شده برای آزمون حضور پیدا کنید.

قبل از اینکه گزینه های خود را برای آزمون آیلتس در نظر بگیرید، به شما پیشنهاد می کنیم ابتدا مدت زمانی را به تحقیق و درک آنچه به شما در رسیدن به اهداف شخصی، حرفه ای، آموزشی و کاری کمک می کند، صرف کنید. با دانستن الزامات تحصیل، آموزش، کار و یا مهاجرت، فرق آیلتس آکادمیک و جنرال و داشتن یک برنامه مشخص می توانید گام های لازم را در جهت رسیدن به اهداف خود بردارید.

بخش های آزمون آیلتس

(IELTS TEST SECTIONS)

در  بخش های قبلی به صورت کلی اشاره کردیم، آزمون‌های آیلتس جنرال و آکادمیک چهار بخش گوش کردن (Listening)، خواندن (Reading)، نوشتن (Writing) و گفتگو (Speaking) دارند. سه بخش اول در یک روز و یک زمان و بدون فاصله از یکدیگر برگزار شده و بخش Speaking ممکن است بسته به زمانی که رزرو کرده‌اید در همان روز بعد از سه بخش اول یا روز دیگری برگزار شود. کل زمان آزمون حدود سه ساعت است.

بخش گوش کردن (Listening Test)در این بخش چهار گفتگوی ضبط شده (RECORDING) برای شما پخش شده که جمعا 30 دقیقه به طول می‌انجامد. هیچ یک از این RECORDING ها دوباره پخش نشده و شما باید حین گوش کردن به سوالات پاسخ دهید. پس از پایان، 10 دقیقه فرصت خواهید داشت که جواب‌های خود را به پاسخنامه (ANSWER SHEET) منتقل کنید.
بخش خواندن (Reading Test)در این بخش باید به 40 سوال که پس از سه یا چهار متن آمده باید پاسخ دهید که برای این کار 60 دقیقه زمان دارید. برای نتیجه گرفتن در این بخش، نیاز به مهارت هایی مثل درک ایده های کلی، جزئیات، منطق، تندخوانی، درک نقطه نظرهای نویسنده و … دارید که در کلاس های آیلتس به شما آموزش داده می‌شود.
بخش نوشتن (Writing Test)هم در آیلتس جنرال و هم در آیلتس آکادمیک، بایستی در پاسخ به دو سوال، دو نوشته با رعایت استانداردهای نوشتاری و مفهومی نوشته و در این دو نوشته، بایستی بتوانید نقطه نظرات خود را با دلایل کافی بیان کنید. این بخش هم طبعا تکنیک‌ها و روش‌های خاص خود را داشته که در کلاس‌های آیلتس به شما آموزش داده می‌شود. برای کامل کردن این بخش هم 60 دقیقه فرصت دارید.
بخش گفتگو (Speaking Test)در این بخش، باید روبروی شخص ممتحن (EXAMINER) نشسته و در سه بخش با اون گفتگو داشته باشید. بخش اول معمولا در حد برقراری ارتباط اولیه بوده و در بخش‌های دوم و سوم باید درباره موضوعی که از سمت ممتحن مطرح می‌شود نظرات خود را با رعایت استانداردهایی بیان کنید. در این بخش نه کم حرف بودن و نه پرحرف بودن هیچ کمکی به شما نکرده و بایستی به اندازه و کامل صحبت کنید. طبیعتا این بخش هم مهارت‌های خود را می‌طلبد که باید در کلاس آیلتس فرا بگیرید. مدت زمان این بخش، 11 تا 14 دقیقه است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *